Casos d’èxit

Advancing forging solutions

Comforsa lidera el mercat internacional a través de productes gràcies al seu compromís amb la innovació tecnològica amb un fort component de disseny.

L’objectiu d’aquesta secció és fer difusió d’aquelles experiències reeixides tant des la perspectiva productiva com de la gestió en l’àmbit de l’enginyeria per tal de promoure el coneixement, la innovació i la millora contínua de la companyia.

El cas de Caterpillar

Caterpillar, líder mundial en la fabricació de vehicles de gran tonatge per a obres públiques, és un dels clients internacionals amb els quals Comforsa té vincles comercials des de fa més temps. Comforsa és un dels principals forjadors internacionals de malles (links) per cadenes de tracció dels vehicles (excavadores, grues, etc.) del grup americà i gaudeix de la Categoria Plata com a proveïdor.

Les malles són essencials per la fabricació de les cadenes de tracció de les excavadores i tractors, ja que són parts subjectes a fortes tensions mecàniques.

Els departaments tècnics de Comforsa i Caterpillar han treballat conjuntament en la coenginyeria d’aquestes peces per millorar-les tècnicament mitjançant un desenvolupament continu i pas a pas per perfeccionar els processos de disseny i fabricació.

Dins d’aquest procés, Comforsa ha aconseguit reduir les toleràncies de forja per a que estiguin dins el llindar del que s’anomena Net Forging. Aquestes toleràncies s’han reduït de ± 0,5 mm a ± 0,175 mm. Aquest és un important pas endavant, ja que aquestes baixes toleràncies permeten als nostres clients prescindir de mecanitzar parts senceres de les malles, amb els estalvis financers que això comporta. A més, i dins del mateix projecte, els tècnics de Comforsa han incrementat el rendiment d’aquestes malles en un 20% comparat amb les malles convencionals.

Comforsa compta amb un potent i innovador departament tècnic i d’I+D que sempre està orientat al client i està preparat per desenvolupar projectes de coenginyeria per assolir l’excel·lència tècnica i un producte que sigui òptim en termes de qualitat i cost.

El cas de Meritor

Meritor és un proveïdor global de solucions d’eixos, frens i suspensions per a fabricants d’equips originals i accessoris per al transport i el sector industrial. Meritor presta serveis i productes a fabricants de maquinària de camions comercials, remolcs, autobusos, autocars i també de maquinària de defensa.

En aquest cas, Comforsa assumeix la major part de producció d’un dels productes de major volum: les caixes diferencials (diffcases).

Després d’una estreta col·laboració entre el Departament Tècnic de Meritor i el Departament d’Investigació i de Desenvolupament de Comforsa, s’ha aconseguit desenvolupar una nova forja per optimitzar la lubrificació entre els diversos elements que formen la caixa diferencial, com ara engrenatges i eixos com el palier.

Aquesta nova tècnica millora la durabilitat i el funcionament de tots els elements que composen l’interior de la caixa diferencial. Al mateix temps, també s’ha aconseguit una millora considerable en l’eliminació de residus.

El cas d’Schmitz Cargobull

El fabricant alemany Schmitz Cargobull és un dels proveïdors més destacats de remolcs per a camions en el sector de vehicles comercials. És una empresa puntera, líder del mercat europeu, i subministrador de les primeres marques mundials de vehicles comercials.

Els departaments tècnics de les dues empreses van treballar conjuntament mitjançant la coenginyeria per aconseguir el disseny i l’elaboració òptima d’un producte de gran volum com és el Spindle-Spider: un component del tren de rodatge.

La millora d’aquest producte es basa en dissenyar i fabricar components de màxima qualitat (eixos, rodament, frens i discs de fre, amortidors i suspensions pneumàtiques) per tal que encaixin perfectament i així optimitzar el seu funcionament. El nostre disseny també permet una millor refrigeració dels discs de fre gràcies a un sistema innovador de ventilació, que s’aconsegueix:

  • Menors temperatures en el rodament de roda
  • Desgast uniforme de les pastilles de fre
  • Fàcil canvi de disc de fre sense extracció del rodament
  • Risc minimitzat d’accidents gràcies a l’equipament de sèrie del RSP (Roll-Stability Program)
  • Menor pes propi
  • Disponibilitat permanent de qualsevol peça de recanvi

El tren de rodatge “rotos” es pot utilitzar en vehicles de furgó, semiremolcs, portacontenidors, semiremolcs de lona i de plataforma, basculants, remolcs amb xassís intercanviables, xassís intercanviables amb eixos centrals, entre d’altres.

Et pot interessar