Procés productiu

Un dels punts forts de Comforsa és l’acurat procés de producció que es realitza, des de la tria de la compra de l’acer fins a l’entrega del producte final al client.

Aquest procés productiu ha permès augmentar la bona referència internacional de Comforsa, sobretot en aquelles peces o components amb un alt valor afegit: mecanitzades, amb tractament tèrmic, etc. La nostra línia de treball es basa en generar innovació en el disseny i en els processos productius amb inversions en investigació, robotització i automatització per aconseguir la màxima satisfacció dels nostres clients.

Acer

La matèria prima és una part fonamental del producte acabat, per això Comforsa treballa amb els millors aceristes amb l’objectiu d’assegurar una màxima qualitat pels clients. En tot el procés productiu, l’acer és identificable i mesurable, per tal de poder conèixer tant el cost final del producte com la seva composició.

Coenginyeria

Comforsa incideix en aportar en aquesta etapa inicial del projecte coneixements sòlids sobre les últimes tecnologies de fabricació que ofereix la indústria de la forja d’alt valor afegit, per desenvolupar els productes en col·laboració amb els seus clients. Així colze a colze amb el client es porta a terme la selecció de materials, el disseny i la fabricació del producte per tal d’optimitzar els recursos de la producció i els resultats finals.

Producció de matrius

Comforsa realitza les matrius més adequades segons les necessitats del client. Comforsa té una llarga trajectòria i un profund Know How en el disseny, fabricació i manteniment de les matrius de forja i extrusió, per tal d’aportar solucions innovadores en la producció de peces, fet que li permet tenir un avantatge competitiu respecte d’altres forjadors.

Forja

El nostre principal procediment de producció es basa en la conformació de l’acer en peces metàl·liques per compressió, en calent, entre dues superfícies dures, l’una fixa i l’altra mòbil. Comforsa té una de les premses més grans d’Europa, ja que disposa d’una premsa de 8.000 tones que permet la fabricació de grans peces per automoció d’alta resistència i complexa geometria.

Mecanització

Comforsa aposta per afegir a la forja molt valor afegit, incrementant les operacions d’alt nivell tecnològic com la mecanització i el tractament tèrmic, amb l’objectiu d’oferir al client un producte final d’alta qualitat, precisió i resistència. Els productes de Comforsa estan preparats per suportar els majors esforços de fatiga i de desgast gràcies a tractaments tèrmics i enduriments realitzats en el procés de mecanització.

Gestió de la qualitat

En qualsevol punt de fabricació Comforsa realitza control de materials, de processos d’execució, controls finals i proves d’acabat amb assajos no destructius mitjançant partícules magnètiques. La companyia té clar que la qualitat final es veu condicionada tant pels processos d’execució com per la qualitat intrínseca dels materials. Aquests, fruit de processos industrials, presenten característiques bastant estables i, en molts casos, arriben acompanyats de certificats de garantia de qualitat.

Certificacions de qualitat

El sistema de qualitat de COMFORSA està basat en l’ús dels equipaments tecnològics d’assaigs i controls de mesura més avançats per aconseguir els alts requisits de qualitat per a cada un dels nostres productes.

La nostra empresa ha estat certificada per tots els nostres clients així com per la Norma Internacional IATF 16949:2016 i ISO 14001:2015.

ISO 14064-1:2018 IATF 16949:2016 Política de qualitat
Petjada de CarboniManual de ProveïdorsPolítica de Medi Ambient
Certificat d’Inscripció

 

Comforsa treballa amb les empreses certificadores següents per a certificar els productes finals: ABS, BV, CCS, DNV, GL, KR, LRS, NK i RINA.

Et pot interessar