Comforsa fabricarà peces de molins de vent, de trens i també de màquines d’extreure petroli, per garantir la feina dels 370 treballadors de les fàbriques del Ripollès.

Aquesta empresa del sector del metall, propietat de la Generalitat, ha tingut menys guanys aquest any perquè la desacceleració ha reduït els preus de l’acer i les vendes als Estats Units -l’empresa exporta el 93% de la producció i és sensible a les turbulències de l’economia internacional.

Tot i així, el director general de Comforsa, Reca Vidiella, ha explicat en una entrevista a Ràdio Girona – SER Catalunya que el tancament de l’any serà positiu després d’aconseguir tretze mesos consecutius de guanys. Fa dos anys, l’empresa havia acumulat cinc milions d’euros de pèrdues i havia hagut d’emprendre mesures d’urgència per capgirar la tendència.

L’empresa, la que té més treballadors del Ripollès, sobreviu per les injeccions milionàries de la Generalitat, que estudia vendre-se-la. Des de la conselleria, asseguren que, acabi com acabi aquest procés, es garantiran els llocs de treball a la comarca.

Comforsa, de fet, està redefinint-se i apostant per nous mercats, com el sector eòlic, ferroviari i extractiu de petroli. Són noves finestres de venda d’una empresa que tradicionalment ha fabricat peces de metall per a vehicles i per a obra civil. La direcció de l’empresa confia d’aquesta manera en ser menys dèbil davant dels sotracs de l’economia. “L’automoció és dels primers sectors que pateix quan hi ha una crisi”, ha explicat Reca Vidiella a Ràdio Girona.

El director general també ha lamentat que estan patint la falta d’inversió en època de vaques grasses, perquè es troben amb màquines obsoletes que consumeixen massa energia.

Comforsa va tancar l’any passat amb un volum de negoci de 74 milions d’euros. Té tres centres de producció, a Campdevànol i Ripoll. En l’última injecció de diners que ha anunciat la Generalitat hi va posar 4,5 milions d’euros.

Font: Cadena SER Girona – 20 de novembre de 2019