Notícia publicada a Nació Digital el dilluns 11 de maig de 2020.

Al llarg d’aquesta setmana s’han celebrat diverses taules d’emergència, on han participat els sectors econòmics de Campdevànol, amb l’objectiu d’elaborar un pla de xoc per fer front a la crisi econòmica que derivarà de la crisi sanitària de la Covid-19 que estem patint actualment.

En aquest sentit, dimecres es va fer la taula d’emergència del sector comercial, on hi van participar 37 botiguers, i la del sector turístic, amb mitja dotzena de participants. Per últim, dijous es va fer la taula d’emergència per a empreses, amb una desena de participants, entre les quals Comforsa i Solter. Totes les trobades es van fer de forma telemàtica per videoconferència.

L’objectiu d’aquestes taules d’emergència va ser escoltar activament les necessitats d’aquests sectors, per recollir les dades reals d’afectació de la situació de crisi actual i futura, i copsar de primera mà quins són els principals problemes i inquietuds a les què s’enfronta el sector econòmic de Campdevànol.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Dolors Costa, la valoració ha estat molt positiva “sobretot per la quantitat de gent que hi va participar”. Les principals preocupacions que van transmetre els participants va ser “les conseqüències econòmiques que suposarà aquesta crisi pels seus negocis però també el protocol que hauran de seguir a partir d’ara, on es van demanar dubtes i es va exposar la preocupació pel clima d’incertesa actual”, segons Costa.

Ara, en els propers dies es faran noves trobades similars per poder concretar les propostes i, tot seguit, serà l’Ajuntament qui en farà l’anàlisi i valoració per poder ajudar de la manera més correcta.